Eerstvolgende activiteit:  1 juni 2024
Open dag Landbouw en Zorg

Wat is er dan te zien en te doen ?

het belangrijkste doel van de markt is ontmoeting en gezelligheid

We hopen dat het zonnetje er ook is ...

dranken en koek

de zorgboerderij heeft koude en warme dranken.

Er zijn eigen gebakken koeken en zeker ook iets te snoepen.

modelbouwvereniging

De modelbouwvereniging is ook dit jaar weer aanwezig en geven op de grote vijver een show met diverse radiografisch bestuurbare boten

wolbewerking

Er zijn veel mensen actief in wolbewerking. Dat begint al op het schaap, na het scheren zijn er vele varianten mogelijk om de wol te bewerken, te verven. U kunt zien hoe wol gekaard wordt, op een spinnenwiel gesponnen, maar ook daarna verwerkt in haak- en breiwerken. Dit jaar laten we ook zien hoe vachten gevilt worden

boerderijproducten

Vanuit de natuur kan worden geoogst. Zo zijn er diverse jams, vruchtensiroop, e.d.

Maar ook kruiden kunnen worden gebruikt in onze keuken of als homeopatisch middel bij onze weerstand.

Er zijn diverse producten direct van de boerderijen, zoals eieren, kaas, yogurt, advocaat, e.d.  Het is even onder voorbehoud van de weersomstandigheden of er verse groente en fruit kan worden verkocht.

BBQ

De gehele dag staat de BBQ onder de rook.

Vanaf 10 uur is er een (broodje) bockworst

Rond 12.15 zijn de eerste eigengemaakte pizza's warm

Op is Op !

want daarna gaan de kluifjes op de grill

honingbijen

Ook de imker zal weer van de partij zijn.

Deze man ziet dagelijks zijn bijen, heeft veel ervaring met bestuiving, bijenzwermen, honing slingeren, e.d.

Ook over de medische werking van stuifmeel, propolus en honing weet hij veel te vertellen.  Kortom, stel hem gerust al uw vragen.

vrijmarkt (gratis)

In voorgaande jaren waren er altijd mensen die met hun spulletjes een kleed of kraam vulde om dit te verkopen. Altijd heel gezellig en publiek komt graag kijken en zoeken. Om de kosten te drukken mag er een eigen kleed of zeil neergelegd worden, er zijn ook mensen die zetten een partytent op... Het hele park is beschikbaar en wij zorgen voor een looproute, dus de mensen komen langs je standplaats.

Interesse ? stuur een appje naar Boer Gijs  06-28318461

ijsjes van boerderij

Speciaal voor deze opendag is er op de koeienboerderij ijs gemaakt van volle melk. Deze verkopen wij bij de zorgboerderij in bekertjes. Moet u zeker proeven !!

stagemarkt

Tijdens een opendag laat je altijd een beetje achter de schermen kijken. Graag willen wij u informeren over onze samenwerking met Zorgboeren Zuidholland, Federatie Landbouw en Zorg, diverse MBO-scholen en SBB. De laatse organisatie begeleid veel studenten op de stagemarkten. Dit gebeurd ook allemaal op de (zorg)boerderij

meerbomen.nl

Als boerderij participeren we ook mee met natuurbeheer, begrazing, ecologische balansen, kringlooplandbouw, e.d. 

Niet bij alle beheer ziet u (bovengronds) de resultaten, wat u wel bij ons kan opvallen zijn de aanplant van hagen, fruitbomen, nectardragende heesters en co2 regulerende bomen.

In samenwerking met diverse stichtingen zijn we gestart met een logeertuin voor planten en heesters. Hiermee hopen we een schakel tussen tuinliefhebbers te zijn, zodat plantmateriaal een tweede kans kan krijgen. Vraag vrijblijvend info.

zaden en plantjes

Op de zorgboerderij verzamelen we zaden en stekjes van tuin- en polderbloemen. Wanneer blijkt dat -bijvoorbeeld door maaien- een bloem uit het gebied verdwijnt, zaaien we ze in de kas en planten ze uit in de gebieden.

begrazing door schapen

De zorgboerderij heeft een kudde met rasdieren (Poll Dorset) deze dieren zetten we in voor het periodieke begrazen (dat is belopen, kneuzen, toppen, bemesten van polders) Met de huidige aannames over stikstof en uitstoot zijn we helemaal de weg kwijt.

U kunt (heel praktisch) meedoen met een stuk natuurbeheer. Daarom informeren wij u daar graag over...

Spelletjes

Voor de kinderen is er een strippenkaart, waarop spelletjes zijn af te tekenen. Hier gaan we nog niet veel info delen, want u zal begrijpen dat de spelletjes ook een beetje afhankelijk zijn van het weer. Maar we hopen zeker iets actiefs voor de kinderen te hebben..

Wie is de PowerGirl of PowerBoy van Ridderkerk ?

Dit is een idee wat bij een vorige markt niet door kon gaan, maar er zijn nog steeds jongelui die er om vragen...

We hebben de wedstrijd in ieder geval op de lijst gezet. Afhankelijk van de aanmeldingen gaan we het organiseren. We denken aan 4-5 sportiviteiten die steeds meer power van je vragen. 

Wij begrijpen dat je ook nog andere dingen op zaterdag heb te doen, daarom is het idee om in de ochtend en in de middag een winnaar te krijgen. Het zou natuurlijk helemaal leuk zijn als in de middag de twee winaars het nog tegen elkaar opnemen..., maar dat moet maar net uitkomen, We gaan het voorbereiden en zien !

Wil je meedoen ?  stuur even een appje naar 06-28318461

Agenda


  • 4, 5 en 6 april 2024
    'N toer met een boer!
  • 1 juni 2024
    Landelijke open dag Landbouw en zorg

Klik hier voor meer informatie over de schapen!